ویتامین آ (۱۰ عکس)

ویتامین آ از نوع ویتامین‌های محلول در چربی است. ویتامین‌های آ یا رتینول برای بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست است.

هتل بومگردی یزد

بر اثر کمبود این ویتامین فرد دچار ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم می‌شود که به این بیماری گزروفتالمی(xerophthalmia) می‌گویند. اگر کمبود خیلی شدید شود فرد نابینا خواهد شد؛ ولی کمبود آن فرد را دچار شب کوری می‌کند.

img17736_vl_13950214-184320_

580

ویتامین آ نقشی حیاتی در فعالیت سالم قلب و عروق بدن داشته و در تنظیم سالم فشار خون لازم است.

ویتامین آ در زخم‌های پوست، جوش‌ها و سایر عوارض پوستی چون دارویی، اثری درمانی داشته و کمبود آن موجب دیر درمان شدن زخم می‌شود.

ویتامین آ برای فعالیت مویرگ‌ها و حفظ جدار آنها لازم بوده و در عوارض قلبی عروقی یا خونریزی‌های مغزی کمبود این ویتامین دیده می‌شود.

ویتامین آ در عوارض و صداهای گوش در دوران سالمندی موجب درمان و رفع آن عوارض شده و مصرف آن از به وجود آمدن این عوارض و صداهای مختلف در گوش جلوگیری می‌نماید.

ویتامین آ در جلوگیری از پیری زودرس و نگهداری سلول‌های بدن و شادابی آنها تأثیر شایسته‌ای دارد و امروز در درمان‌های ژرونتولژی و جلوگیری از نابودی و مرگ اعضای بدن از ویتامین «آ» استفاده درمانی می‌شود.

ویتامین آ در بیماری‌های دستگاه تنفسی و سلول‌های مخاطی آن نقش درمانی داشته و کمبود آن موجب عوارض و آتروفی بافت‌های مخاطی بینی می‌گردد.

ویتامین آ در دوران بیماری‌ها و عفونت‌های مختلف در بدن مقاومت بدن را زیاد و عوامل ضد بیماری و میکروب را تقویت می‌نماید و موجب رفع بیماری شده و به سلامت بدن کمک می‌نماید.

ویتامین آ در رشد و نمو تأثیر دارد و برای کودکان جزو ضروریات حیاتی می‌باشد که رشد و نمو آن به نحو شایسته‌ای انجام پذیرد و موجب فعالیت و نشاط آنان می‌گردد.

ویتامین آ در زگیل یا دانه‌های پوستی موجب درمان شدن بوده و به نظر می‌رسد کمبود این ویتامین موجب بروز این دانه‌ها و یا زگیل می‌شود.

مصرف بیش از حد این ویتامین موجب مسمومیت می‌شود.

1426310074_peach_png4831

منابع ویتامین آ

روغن جگر ماهی، هویج (در هویج ماده‌ای به نام کاروتن وجود دارد که بدن آن را تبدیل به ویتامین آ می‌کند).

جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو، پنیر، زرده تخم مرغ، کره تازه، قلوه

و در سبزیجات بیش از همه «جعفری، کدو، اسفناج، کاهو، شاهی»

و در میوه‌جات بیش از همه «خربزه، گیلاس، موز، خرما، هلو، پرتقال» بیشتر از سایر مواد غذایی دارای ویتامین آ می‌باشد.

R3jN4

oranges_PNG5244

nf00219884-1

dr_oz_vitamin_C

فهرست مواد غذایی بر پایه اندازه ویتامین آ

نام ماده غذاییمیکروگرم (µg) در ۱۰۰ گرم
فلفل تند پاسیلای خشک۱۷۸۸
هویج خام۸۳۵
زردآلو آب گرفته شده (کم رطوبت) و نپخته۶۳۳
کدو تنبل باترنات پخته یا تنوری بدون نمک۵۵۸
شلغم تنوری، آب‌پز یا فریزری بدون نمک یا با نمک۵۳۸
کلم کالی خام۵۰۰
اسفناج خام۴۶۹
مرزنگوش خشک۴۰۳
شوید تازه۳۸۶
زرده تخم مرغ خام یا فریزری۳۱۶
چغندر (لبو) خام۳۱۶
برگ بو۳۰۹

n00190134-b

میزان مورد نیاز

کودکان، چهار صد تا ششصد میکروگرم در روز

خانم‌ها، هشتصد میکروگرم در روز

مادران شیرده، هزار و سیصد میکروگرم در روز

آقایان، نهصد میکروگرم در روز

Hummus

201672205623102540a

(Visited 2 times, 2 visits today)

همچنین مطالب توصیه شده به شما …

کیس صنعتی استوک

منبع

شما احتمالا این مطالب را نیز دوست دارید...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *